Lotto Soudal op zoek naar winst in de Gold Race: "Al 7 weken in goede vorm"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Lotto Soudal op zoek naar winst in de Gold Race: "Al 7 weken in goede vorm"
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft met Tim Wellens en Tiesj Benoot twee kanshebbers op winst in de Amstel Gold Race. Beide renners toonden de afgelopen maanden erg sterk bezig te zijn.

Benoot pakte met de Strade Bianche bovendien zijn eerste klassieke zege. "Ik ben al sinds de Omloop Het Nieuwsblad, zeven weken terug, in goede vorm", vertelt Tiesj Benoot bij zijn ploeg. "Ik vind het nog leuk, heb na de Ronde van Vlaanderen een stage in de Sierra Nevada ingelast en voelde me goed in de Brabantse Pijl."

De Oost-Vlaming hoopt na die pauze nog beter te presteren. "De paar dagen extra rust moeten ervoor zorgen dat ik in de Amstel nog beter voor de dag kom. Bij mijn eerste deelname twee jaar terug moest ik heel vroeg in de wedstrijd afstappen door de gevolgen van mijn val in de Ronde."

'Wedstrijd ligt me'

"Vorig jaar reed ik een goede koers, maar door een lekke band vlak voor de Fromberg moest ik afhaken in het groepje dat zou rijden voor de derde plaats. Maar de editie van vorig jaar heeft wel bewezen dat deze wedstrijd me ligt", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties