Een dag na de Amstel Gold Race viert Astana opnieuw feest, Ben Hermans knap 9e in Tour of the Alps

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Een dag na de Amstel Gold Race viert Astana opnieuw feest, Ben Hermans knap 9e in Tour of the Alps
Foto: © photonews

Een dag na de overwinning van Michael Valgren in de Amstel Gold Race mocht de champagne opnieuw ontkurkt worden bij Astana. In de Tour of the Alps ging de eerste rit naar de Spanjaard Pello Bilbao (Astana).

De Tour of the Alps - vroeger bekend als de Ronde van Trentino - is één van de laatste voorbereidingen op de Ronde van Italië. Er staat dan ook een mooi deelnemersveld aan de start, met onder meer Chris Froome, Fabio Aru en Thibaut Pinot. 

De aanvalspoging van negen renners baatte niet, op de slotklim gebeurden de wapenfeiten van de dag. Froome legde zijn concurrenten het vuur aan de schenen, maar Pozzovivo en Pinot kraakten niet. Samen met Sam Bennett begon het drietal aan de afdaling. Maar Astana wilde van geen wijken weten.

Hermans 9e

Bilbao trok in de aanval en door het Astana-overtal bij de achtervolgers werd er voldoende afstoppingswerk geleverd. Bilbao bleef zijn ploegmaat Luis Leon Sanchez met enkele seconden voor. Ben Hermans (9e) was de eerste Belg. Hij kwam in dezelfde tijd als viervoudig Tour-winnaar Froome over de streep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties