Geen evenaring record: Philippe Gilbert legt uit waarom hij geen superdag had in de Amstel Gold Race

Redactie
| 1 reacties
Geen evenaring record: Philippe Gilbert legt uit waarom hij geen superdag had in de Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor viervoudig winnaar Philippe Gilbert werd het geen topdag in Nederlands Limburg. De Waalse renner van Quick-Step Floors miste enkele procentjes en betaalt mogelijk ook de tol voor zijn zware voorjaarsprogramma.

De favorieten reden in volle finale weg en Gilbert was in tegenstelling tot zijn ploegmaat Alaphilippe niet mee. "Jelle Vanendert liet een gaatje. Vijftig meter werd snel honderd meter en daarna zijn we nooit meer teruggekeerd", vertelt Gilbert in Het Nieuwsblad. "Jammer. Ik word nog dertiende of zo, tja."

'Geen evidente combinatie'

Gilbert is er al sinds de start van het voorjaar bij. Begint de tol te wegen? Woensdag en zondag wachten ook nog de Waalse Pijl en La Doyenne. "Dat is waar", vervolgt hij. "Maar dat geldt ook voor Sagan, die vandaag vierde wordt. Maar het klopt: het is de eerste keer dat ik zo'n programma afwerk. En een evidente combinatie is het niet: Roubaix-Amstel. De punch die ik normaal wel in de benen heb, miste ik ditmaal."

Of was het een wedstrijd te weinig in de benen? "Normaal rijd ik altijd de Brabantse Pijl. Dat is de ideale voorbereiding. Maar nu was er geen andere optie dan een beetje rust te nemen na Parijs-Roubaix", klintk het. "Je kan nu eenmaal niet alles rijden. Maar daardoor mis ik die extra twee, drie procent die je hier nodig hebt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties