Onze favorieten voor de Waalse Pijl: een vijfde op rij voor 'El Imbatido'?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Onze favorieten voor de Waalse Pijl: een vijfde op rij voor 'El Imbatido'?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag volgt met de Waalse Pijl het voorlaatste deel van het Ardennenluik in het voorjaar. Alejandro Valverde is natuurlijk de topfavoriet bij uitstek. Hij kan voor zijn 5e opeenvolgende zege gaan op de Muur van Hoei.

De Waalse Pijl is de laatste opwarmer voor de zwaarste Ardennenklassieker: Luik-Bastenaken-Luik. 'La Flèche Wallonne' is heel wat korter en minder zwaar. Bovendien is het vooral uitkijken naar het slot van de wedstrijd, waar op de Muur van Hoei de beslissing valt. 

De topfavoriet is natuurlijk Alejandro Valverde. De renner van Movistar won de afgelopen vier seizoenen in Hoei en heeft al vijf overwinningen op zijn palmares staan. Daarmee is hij recordhouder. 'El Imbatido' verkeert dit seizoen in supervorm en heeft al negen overwinningen op de teller. Hij kan met heel wat vertrouwen richting Waalse Pijl. 

Alaphilippe en Teuns

De concurrentie lijkt vooral van een Fransman en een Belg te komen. Julian Alaphilippe tankte heel wat vertrouwen met twee ritzeges in het Baskenland en werd bovendien al eens tweede in Hoei. 'Loulou' is het speerpunt van Quick-Step Floors, zeker omdat Philippe Gilbert al aan een lang en slopend voorjaar bezig is. 

Dylan Teuns verraste vorig jaar met het podium in de Waalse Pijl. De jonge Limburger krijgt steeds meer vertrouwen bij BMC en is met zijn sterke eindjump opnieuw een grote kanshebber voor het podium. Teuns reed al een regelmatig seizoen, woensdag en zondag volgen zijn grootste doelen van het voorjaar. 

Bij Sky kunnen ze meerdere kopmannen uitspelen. Sergio Henao is net als Wout Poels in goede doen. Hun ploegmaat Michal Kwiatkowski is dat minder. Romain Bardet is dan weer de hoop van de Fransen en bewees met een mooie tweede plek in de Strade Bianche al vroeg op het seizoen in goede doen te zijn. De Muur van Hoei moet hem liggen. 

Enrico Gasparotto reed al verscheidene keren top 10 in Hoei. En dat moet ook deze editie binnen de mogelijkheden liggen, zeker na zijn 3e plek van zondag in Nederlands Limburg. Bij de Astana-jongens lijkt deze koers Michael Valgren iets minder goed te liggen. De Kazakken hebben met Jakob Fuglsang wel een andere troef. En natuurlijk is ook Vincenzo Nibali kanshebber op dit parcours, al zal 'La Doyenne' hem ongetwijfeld nog beter liggen. 

Wellens en Benoot? 

Heel wat andere namen kunnen nog op dit lijstje, maar kregen bewust geen ster. Zo heeft Dan Martin ons in zijn nieuwe shirt van UAE Team Emirates nog niet kunnen overtuigen. Tim Wellens is zeker kanshebber voor top 10 of mogelijk meer, maar de Truienaar heeft minder die echte eindjump in de benen. Over Tiesj Benoot - aan een straf seizoen bezig - zijn dan weer wat twijfels na zijn opgave in de Gold Race. Al zou de Oost-Vlaming net als Wellens wel eens kunnen verrassen. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor de Waalse Pijl:

**** Alejandro Valverde
*** Dylan Teuns - Julian Alaphilippe
** Romain Bardet - Wout Poels - Enrico Gasparotto 
*  Philippe Gilbert - Vincenzo Nibali - Jakob Fuglsang - Sergio Henao

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties