Tim Wellens over zijn plannetje om het Alejandro Valverde lastig te maken in de Waalse Pijl

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Tim Wellens over zijn plannetje om het Alejandro Valverde lastig te maken in de Waalse Pijl
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal rekent men woensdag op Tiesj Benoot en Tim Wellens voor een goed resultaat in de Waalse Pijl. Die laatste steekt in uitstekende vorm na winst in de Brabantse Pijl en zijn 6e plek in de Amstel Gold Race.

Voor de Limburger is de Waalse Pijl quasi een thuisrace. Zelf is hij afkomstig van Sint-Truiden. "Ik ben heel gemotiveerd voor de Waalse Pijl van morgen", vertelt Wellens bij zijn team. "Het is altijd fijn om daar te rijden, zo dicht bij waar ik ben opgegroeid. Ik heb ook vertrouwen dankzij mijn prestaties in de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race waarin de benen heel goed aanvoelden."

"We staan bovendien met een sterke ploeg aan de start morgen. De voorbije wedstrijden hebben we al getoond dat we allemaal in uitstekende vorm verkeren en de wedstrijd in handen durven nemen."

"Mijn exacte tactiek laat ik afhangen van de koerssituatie"

Alejandro Valverde is natuurlijk de topfavoriet voor winst. "Ik denk dat er geanticipeerd zal moeten worden om het Alejandro Valverde, de topfavoriet, moeilijk te maken. Weinig renners zullen met een gerust gemoed naar de meet rijden met hem. Mijn exacte tactiek laat ik afhangen van de koerssituatie, die zal bepalen hoe ik het meeste kans maak op een topresultaa

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties