"Ik was destijds klaar met profbestaan", maar toch gaat deze 37-jarige Nederlandse ploegmaat van Dumoulin in 2019 nog door

Redactie
| 1 reacties
"Ik was destijds klaar met profbestaan", maar toch gaat deze 37-jarige Nederlandse ploegmaat van Dumoulin in 2019 nog door
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerplezier heeft hij helemaal teruggevonden en dus wil de 37-jarige Nederlander Laurens Ten Dam ook in 2019 nog doorgaan. Het wordt dan zijn 17e seizoen bij de profs.

Ten Dam dacht enkele jaren geleden al na over een afscheid van de wielersport. Maar kijk, de ervaren rot wil er ook in 2019 nog een seizoen bijdoen. "Door op relaxtere wijze de sport te beleven, ben ik de laatste jaren juist meer gemotiveerd", vertelt Ten Dam in De Telegraaf. "Sterker, volgend jaar wil ik ook weer doorgaan."

Californië

Het leven in de Verenigde Staten heeft Ten Dam duidelijk veranderd. "Mijn ogen zijn pas echt open gegaan toen ik in 2016 en 2017 ruim anderhalf jaar leefde in Santa Cruz in Californië en zag hoe daar de wielersport beleefd werd."

"Eigenlijk was ik destijds klaar met het profbestaan. Met een groepje mountainbikers en ex-profs trainden we daar heel serieus, maar beleefden we onze sport ook op een leuke manier", besluit de 37-jarige renner van Sunweb. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties