Valverde doet opmerkelijke toekomstplannen uit de doeken: "Ronde van Vlaanderen is een hoofddoel"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Valverde doet opmerkelijke toekomstplannen uit de doeken: "Ronde van Vlaanderen is een hoofddoel"
Foto: © photonews

Alejandro Valverde was een opmerkelijke debutant in Dwars Door Vlaanderen van dit seizoen. Even gingen de geruchten rond dat hij ook de Ronde zou rijden, maar dat ging niet door. In de toekomst wil hij wél deelnemen.

Hij weet wat er nog op zijn verlanglijst staat. "Eén eindzege in de Tour en één wereldtitel. Dat eerste lukt wellicht nooit. Maar in Innsbruck krijg ik in september wel een uitgelezen kans om wereldkampioen te worden. Op een omloop die perfect bij mijn mogelijkheden past", aldus Valverde in Het Laatste Nieuws.

"Niet alleen bij de mijne, uiteraard. Ook Nibali en Alaphilippe zullen hun zinnen zetten op dit WK. Ik maak er zeker een hoofddoel van. Net zoals ik dat in 2019, bij leven en welzijn, eindelijk eens met de Ronde van Vlaanderen wil doen. Parijs-Roubaix? Waarom niet? El pavé me gusta, me motiva. De kasseien bevallen en motiveren me, ervaarde ik onlangs tijdens de verkenning van de negende Tourrit naar Roubaix."

Vallen op stenen doet meer pijn dan op asfalt

-Alejandro Valverde

"Ik verteer ze goed, rijd er redelijk soepel over. Alleen... het wordt moeilijk om de echte specialisten te kloppen. En de koers houdt ook risico in. Vallen op stenen doet meer pijn dan op asfalt. Ik had het na afloop van de Waalse Pijl ook over Tokio 2020. Een mooie apotheose van mijn carrière - ik zal dan 40 zijn. Want hoeveel wielrenners kunnen zeggen dat ze vijf Olympische Spelen hebben meegemaakt?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties