Valverde: "Ik maakte een fout op de muur"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Valverde: "Ik maakte een fout op de muur"
Foto: © photonews

Alejandro Valverde was dé topfavoriet in de Waalse Pijl, maar ook hij liet zich verrassen door ene Julian Alaphilippe. Hij mikt nu uiteraard op Luik-Bastenaken-Luik.

"Ik heb er woensdag zedig over gezwegen, maar... ik maakte een inschattingsfout tijdens de laatste beklimming van de Muur van Hoei. Daardoor verloor ik de Waalse Pijl. Ik wachtte te lang om te versnellen, wat Julian Alaphilippe me cash aanrekende", aldus Valverde in Het Laatste Nieuws.

"Een topper als hij geraak je in de gegeven omstandigheden niet meer voorbij. Of dat de druk verhoogt voor LBL? Hombre, no. Ik blijf realistisch. Ik ben niet zo imbatido als jullie denken. Verliezen is trouwens véél makkelijker dan winnen."

5 Flecha's en 5 Lieja's, mooi verdeeld

-Alejandro Valverde

Hij kan ene Eddy Merckx evenaren door voor de vijfde keer Luik-Bastenaken-Luik te winnen. "Merckx evenaren met een vijfde zege in LBL zou super zijn. Eddy is een levende legende, de beste renner aller tijden. Fenomenal als sportman, nobel en bescheiden als mens. Een voorbeeld voor mij en vele anderen. Ik zag en sprak hem twee jaar terug voor het laatst in Oman."

"Met een vijfde LBL realiseer ik 'La Decima', prestigieus doel voor een Spanjaard. 'De Tien' is mijn manier om een plekje in de geschiedenis van mijn sport te verwerven. 5 Flecha's, 5 Lieja's dan nog, mooi verdeeld. Klinkt altijd beter dan pakweg 6-4."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties