Gilbert voor het eerst in drie jaar aan de start in 'zijn' Luik: "Soms was de koerssituatie dit seizoen niet in mijn voordeel"
Redactie
| 6 reacties

Philippe Gilbert ziet met Alejandro Valverde en Julian Alaphilippe twee favorieten voor winst in Luik

Gilbert voor het eerst in drie jaar aan de start in 'zijn' Luik: "Soms was de koerssituatie dit seizoen niet in mijn voordeel"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors heeft met Philippe Gilbert een ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik in de rangen. Voor het eerst in drie jaar komt Gilbert nog eens aan de start.

Gilbert won de wedstrijd al eens in 2011. "Ik heb hier mooie herinneringen", vertelt Gilbert bij Sporza. "Ik rijd hier altijd graag. Op deze wegen ben ik begonnen met koersen en trainen. Ik heb hier veel kilometers gemaakt. Of die splijtende demarrage nog in mijn benen zit? Soms wel. Maar soms was de koerssituatie dit seizoen niet in mijn voordeel en wel in het voordeel van de ploeg. Wielrennen is een ploegsport."

Valverde - Alaphilippe

Heel wat kanshebbers in Luik, maar toch hebben twee renners volgens 'Phil' een streepje voor op de rest van het pak. "Twee namen steken er momenteel bovenuit: Alaphilippe en Valverde. Achter hen zijn er veel renners van hetzelfde niveau."

"We kunnen een mooie wedstrijd krijgen, als de ploegen willen koersen. Ik hou wel van een lange finale. Of ik zelf ook eens wil juichen? Natuurlijk, ja", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties