"Ik ben niet de nieuwe Alejandro Valverde"

Redactie
| 2 reacties
"Ik ben niet de nieuwe Alejandro Valverde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen woensdag tankte hij heel wat vertrouwen door de Waalse Pijl te winnen. En dus is Julian Alaphilippe ook zondag een grote kanshebber in 'La Doyenne'. Zelf wil hij alvast niet de nieuwe Alejandro Valverde worden genoemd.

Kan Alaphilippe de dubbel pakken met winst in Hoei én Luik? "Ik voel me in elk geval heel goed", vertelt hij bij Sporza. "Vooral na die mooie zege in de Waalse Pijl. Dat was echt de perfecte dag. Er waren veel emoties na afloop, ik kon nauwelijks geloven dat ik gewonnen had. Ik ben heel gemotiveerd voor Luik-Bastenaken-Luik. En ook mijn ploeg Quick-Step Floors is er klaar voor om er zondag weer een mooie koers van te maken."

Respect voor Valverde

Goed bergop en op een steile helling genoeg kruit in de benen. Is Alaphilippe de nieuwe Valverde? "Neen, ik ben Julian Alaphilippe", zegt de 25-jarige Fransman. "Ik heb respect voor Alejandro Valverde. Het hele seizoen lang strijdt hij met de allerbesten mee voor de zege."

"Ik wist de laatste jaren dat ik dichter en dichter bij Valverde kwam. Dat ik uitgerekend hem geklopt heb op de Muur van Hoei, maakte de zege extra mooi", aldus Alaphilippe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties