Lotto Soudal met sterk geheel (en drie kopmannen) richting Luik: "Het mag al vroeg vuurwerk zijn zondag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal met sterk geheel (en drie kopmannen) richting Luik: "Het mag al vroeg vuurwerk zijn zondag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal zakt met een sterke selectie af naar Luik-Bastenaken-Luik. Jelle Vanendert werd woensdag knap derde, maar ook Tim Wellens en Tiesj Benoot zijn in uitstekende doen.

Benoot offerde zich in de Waalse Pijl op voor Wellens en Vanendert. "Ik had zeker geen slechte benen woensdag, maar Jelle en Tim hadden beiden gezegd dat ze zeer goed waren en ik heb dan besloten om mij op te offeren om de kloof op de koplopers zo klein mogelijk te maken", vertelt Benoot. "Ik heb op dat moment een goede inspanning kunnen leveren."

Voor de Gentenaar wordt het zijn debuut in 'La Doyenne'. "Het is de eerste keer dat ik Luik-Bastenaken-Luik zal rijden. De afstand en de type beklimmingen zouden mij moeten liggen. Ik kijk er alvast naar uit en ben benieuwd naar het verloop."

"We moeten niet alle drie wachten tot de slothelling in Ans"

Het strijdplan is simpel. "Als ploeg moeten we ervoor zorgen dat we met ons drie de finale ingaan en dan zal de sportieve staf beslissen wie welke rol zal krijgen", aldus Benoot. "We moeten niet alle drie wachten tot de slothelling in Ans. We hebben baat bij een harde koers, zoals ook de Waalse Pijl heeft aangetoond. Het mag al vroeg vuurwerk zijn zondag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties