Vinokourov reageert op omkopingszaak Luik-Bastenaken-Luik: "Hebben ze in jullie land niets beters te doen?"

Redactie
| 11 reacties
Vinokourov reageert op omkopingszaak Luik-Bastenaken-Luik: "Hebben ze in jullie land niets beters te doen?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Vinokourov (Astana) is nog steeds verwikkeld in een omkopingszaak na zijn overwinning in Luik-Bastenaken-Luik van 2010. Zelf begrijpt 'Vino' zelfs niet waarom er een zaak is.

In maart was er in Luik een eerste zitting over de omkopingszaak van Vinokourov. De Kazak zou destijds 150.000 euro betaald hebben aan Kolobnev om te winnen. "Ik kan er niet veel over zeggen", vertelt Vinokourov in HNB. "Het onderzoek is bezig en de zaak is uitgesteld naar juni. Ik reken erop dat het in orde komt."

Het is een zaak die natuurlijk leeft in België, al vindt Vinokourov dat vreemd. "Is dat zo? Dat snap ik niet. Ik begrijp zelfs niet waarom er zelfs een zaak is. In het dossier is geen sprake van ook maar één burgerlijke partij die schade zou hebben geleden. Organisator ASO niet, de UCI niet. Niemand."

'Je ne regrette rien'

"Ik vraag mij af of ze in jullie land niets beters te doen hebben dan zich bezig te houden met twee buitenlandse ex-renners. Er zijn toch genoeg andere en belangrijke dingen om op te lossen?”

Ook van een celstraf en een zware geldboete ligt Vinokourov niet wakker. "Helemaal niet. Je ne regrette rien. Ik heb Luik-Bastenaken-Luik op een eerlijke manier gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties