Dit zijn onze favorieten voor Luik-Bastenaken-Luik: 'El Imbatido' of toch maar 'Loulou'?
Redactie
| 3 reacties

Alejandro Valverde is de favoriet van Wielerkrant.be voor Luik-Bastenaken-Luik

Dit zijn onze favorieten voor Luik-Bastenaken-Luik: 'El Imbatido' of toch maar 'Loulou'?
Foto: © photonews

Het einde van het wielervoorjaar is alweer in zicht. Met Luik-Bastenaken-Luik staat de laatste Ardennenklassieker en tevens de laatste klassieker van het voorjaar op het programma. Wij geven alvast onze favorieten.

Favorieten genoeg voor deze editie van Luik-Bastenaken-Luik, want bijna elke ploeg heeft wel één of meerdere kopmannen om in stelling te brengen in het vierde Monument van het wielerseizoen. En dus ook een moeilijk zaak om onze sterren te verdelen. Eén van de topfavorieten voor winst is natuurlijk Alejandro Valverde. De Movistar-renner werd woensdag op de Muur van Hoei geklopt door jonkie Julian Alaphilippe. 

Door zijn ervaring en sterke sprint in de benen heeft 'El Imbatido' een streepje voor op 'Loulou'. Maar Alaphilippe heeft natuurlijk heel wat vertrouwen getankt in de Waalse Pijl. Bovendien kan hij opnieuw rekenen op een sterke ploeg, met daarbij ex-winnaar Philippe Gilbert, Pieter Serry en Bob Jungels. 

Ook Wout Poels is een ex-winnaar van 'La Doyenne'. Hij is samen met Michal Kwiatkowski en Sergio Henao één van de troeven van Sky. Waar Henao zijn kansen meer in Hoei lagen, lijkt dit meer een wedstrijd voor de Nederlander. Zeker gezien de afstand en het aantal af te leggen hoogtemeters. Kwiatkowski lijkt dan weer niet helemaal in topvorm te zijn en lijkt genoodzaakt zich te moeten neerleggen bij een rol als helper. 

Nog twee renners die de afgelopen weken al wonnen, zitten boordevol vertrouwen voor Luik. Vincenzo Nibali won verrassend Milaan-Sanremo en is hét speerpunt van Bahrain-Merida, waar hij bovendien ook op de broertjes Izagirre en Pozzovivo kan rekenen. Al zakte Nibali afgelopen woensdag toch al vroeg door het ijs.

Tim Wellens won dan weer de Brabantse Pijl en is klaar om ook in Luik te scoren. De Truienaar is niet het enige speerpunt van Lotto Soudal, want ook Jelle Vanendert en Tiesj Benoot zijn in goede doen. En bovendien is het 'akkefietje' met Vanendert, die zelf doorging op de laatste keer Muur van Hoei, verleden tijd. 

Ook Jakob Fugslang wordt een renner om in de gaten te houden. In de Amstel Gold Race werd de kaart Valgren Andersen getrokken, in Luik lijkt zijn Deense ploegmaat meer tot zijn recht te komen. En natuurlijk zijn er nog heel wat schaduwfavorieten of outsiders voor winst.

Nog favorieten

Wat kan Tom Dumoulin na zijn hoogtestage? Kan hij in Luik tonen dat hij klaar is voor de Giro of mikken ze bij Sunweb op man in vorm Matthews? Of wat gezegd van Romain Bardet? In de Strade Bianche werd hij knap tweede. En ook Enrico Gasparotto toonde met een podiumplek in Nederlands Limburg klaar te zijn. Naast de Lotto-Belgen is het vooral uitkijken naar de prestatie van Dylan Teuns, die helemaal wegzakte in de Waalse Pijl. Kan de jonge BMC-Limburger zich herstellen in Ans? 

De favorieten van Wielerkrant.be voor Luik-Bastenaken-Luik:

**** Alejandro Valverde
*** Julian Alaphilippe - Jakob Fuglsang
** Vincenzo Nibali - Tim Wellens - Wout Poels
* Dylan Teuns - Enrico Gasparotto - Michael Matthews - Romain Bardet

De laatste voorjaarsklassieker staat op het programma voordat we ons kunnen klaarmaken voor de Giro de Italia maar het is zeker niet de minste! De oudste klassieker, La Doyenne, is geen gemakkelijke klus voor de renners. Tussen Luik en Bastenaken en weer terug naar Luik staan er voldoende beklimmingen in de weg naar de finishlijn.

Valverde kon dit jaar niet de Waalse Pijl op zijn naam schrijven en zal dus alles op alles zetten om alsnog een koers te winnen dit voorjaar en vorig jaar dunnetjes over te doen.

Speciaal voor deze koers hebben we een leuke promotie voor jou. Wed op jouw favoriet om de race te winnen. Komt hij niet als eerste over de streep maar als tweede of derde? Dan krijg jij je inzet terug!

Hoe werkt het?
1.    Schrijf je in voor de promotie.
2.    Plaats een pre-match weddenschap op de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.
3.    Wordt jouw favoriet tweede of derde? Dan ontvang je een terugbetaling van maximaal €25 in cash.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties