Lof van Boonen voor Van Aert: "Een klasbak en groot talent, ik had het wel verwacht"

Redactie
| 15 reacties
Lof van Boonen voor Van Aert: "Een klasbak en groot talent, ik had het wel verwacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het voorjaar zit er nu helemaal op, tijd voor de analyses. Tom Boonen zag een indrukwekkende Wout Van Aert in de kasseiklassiekers, al verraste hem dat niet echt.

"Wout van Aert is een klasbak", spaart Boonen zijn lof niet in HLN. "Ik had het wel verwacht, dat hij een rol van betekenis zou spelen in de wedstrijden die hij had aangestipt. Dat heeft hij ook gedaan. Onmiddellijk, van in de Omloop, waar hij veel dichter had kunnen eindigen. Misschien was hij een beetje geïntimideerd door het feit dat hij de finale van de Omloop reed. Maar in de weken daarna heeft hij bevestigd."

'Een heel groot talent'

Meespelen in zijn eerste voorjaar, het getuigt van heel wat klasse. "Hij laat zichzelf niet opzij zetten, draait vooraan mee. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. Hij is gewoon een heel groot talent. Ik heb dat tegen Wout ook gezegd: hoe hij zich op het voorjaar heeft voorbereid, dat was helemaal zo slecht nog niet. Het was anders. Iedereen zegt: dat kan niet, dat passeert niet. Maar dat passeert vaak wel."

Boonen maakte het eens mee met een ex-ploegmaat. "Ik heb dat bij Stijn Vandenbergh gezien. Die heeft eens een hele winter in het zwembad gelegen, aquajogging gedaan omdat hij met zijn knie sukkelde. En hij reed zijn beste voorjaar ooit. Het is niet omdat je niet die uren op de fiets hebt doorgemaakt, dat je niet goed voorbereid aan het voorjaar kunt beginnen", weet Boonen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties