Tom Boonen komt terug op uitspraken over 'sleper Sagan': "Keihard opgeblazen en uit de context gehaald"

Redactie
| 14 reacties
Tom Boonen komt terug op uitspraken over 'sleper Sagan': "Keihard opgeblazen en uit de context gehaald"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Peter Sagan was het voorjaar meer dan geslaagd met winst in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Tom Boonen kwam in zijn analyse over de drievoudige wereldkampioen ook terug op zijn uitspraken in Extra Time Koers, waarbij Sagan een sleper werd genoemd.

Boonen vond dat Sagan veel klaagde na de Ronde. Maar dat hij de Slovaak een 'sleper' vindt, is uit de context gerukt. "Ik ben in een kleine controverse rond Sagan terechtgekomen", vertelt hij in zijn analyse voor HLN. "Op tv vroeg Karl Vannieuwkerke of Peter Sagan een sleper was. Yves Lampaert zat naast mij en die knikte van ja. En nu is het alsof ik Sagan een sleper heb genoemd. Dat is niet juist."

"Wat ik wel vond, is dat, toen hij na de Ronde van Vlaanderen klaagde dat anderen niet meewerkten, hij zich zwak heeft getoond. Het was niet waar. Iedereen doet wat hij kan. En dat ploegmaats niet met hem op kop rijden wanneer hun kopman weg is, dat kan je niemand verwijten. Wat ik toen zei, is keihard opgeblazen en uit de context gehaald."

"Sagan is ook maar Sagan. Als je moet rijden, moet je rijden. En als je niet mee bent, heb je pech gehad. En verder heb ik alleen maar heel veel bewondering voor hoe hij Parijs-Roubaix won. Dat was een topprestatie."

Toekomst

Volgens Boonen wordt die ene zege in Roubaix enorm belangrijk met het oog op de toekomst. "Roubaix is voor hem wellicht de moeilijkste van de voorjaarsklassiekers om te winnen. Nu hij die op zijn palmares heeft staan, kan hij de klik maken en die wedstrijd elk jaar weer aanpakken met meer goesting. Dat zal hem in de toekomst misschien nog wel een overwinning of twee opleveren in Roubaix."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties