Armstrong met lof voor Bruyneel: "Hij is als een broer, hij is de intelligentste die ooit in het wielrennen zat"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Armstrong met lof voor Bruyneel: "Hij is als een broer, hij is de intelligentste die ooit in het wielrennen zat"
Foto: © photonews

Lance Armstrong haalde zijn grootste successen onder Johan Bruyneel, maar hun gloriejaren werden overschaduwd door alle dopingschandalen die later naar boven kwamen.

"Ik weet dat mijn relatie, vriendschap en verleden met Johan Bruyneel controversieel is", opende Lance Armstrong op zijn podcast Stages. "Ik hou van hem als een broer en vertrouw hem blindelings. Hij is de slimste persoon die ooit in het wielrennen gezeten heeft", ging hij verder. "Fysiek was hij gemiddeld, maar hij was slim genoeg om zo toch succes te bereiken op de fiets."

We bespraken alles, maar Johan had het laatste woord

"In de gloriejaren twijfelde ik nooit aan hem. We waren partners, ik was de atleet, hij was de ploegleider. We bespraken alles, maar hij had het laatste woord. Als we het niet eens geraakten over iets, gaf ik de keuze aan hem."

Bruyneel heeft een oog voor talent. "Hij ontdekte Tom Boonen, Michal Kwiatkowski en dus ook Bob Jungels. Hij stuurde in 2013 al een tweet waarin hij zei dat we de naam Bob Jungels moesten onthouden. Hij won nu Luik-Bastenaken-Luik en Johan zag het komen. Dat is bijna kosmisch."

De tweet van Bruyneel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties