Analyse 'De nieuwe Valverde is opgestaan' en 'Quick-Step Floors trekt de lijn gewoon door'
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Julian Alaphilippe is bestemd om de troonopvolger van Alejandro Valverde te worden

'De nieuwe Valverde is opgestaan' en 'Quick-Step Floors trekt de lijn gewoon door'
Foto: © photonews

Het voorjaar zit er na Luik-Bastenaken-Luik helemaal op. Hoog tijd om een analyse te maken van de Ardennen.

Opvolger voor Valverde

Dat Julian Alaphilippe over tonnen talent beschikte, was al langer dan vandaag duidelijk. Maar de flamboyante Fransman heeft Alejandro Valverde van zijn troon gestoten op de Muur van Hoei en lijkt nu al voor de komende 10 jaar een vaste waarde in het Ardennenwerk. 

Hoewel Valverde na zijn zware knieblessure aan een erg knap seizoen bezig is, kan zijn leeftijd - woensdag 38 jaar - toch een rol beginnen spelen qua explosiviteit. Maar met 'Loulou' zit de troonopvolger van 'El Imbatido' klaar. 

Quick-Step Floors trekt de lijn door

Wat een voorjaar voor Quick-Step Floors. 27 overwinningen met in de kasseiklassiekers winst in de E3, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. En dan moesten de Ardennen nog komen. Alaphilippe in de Waalse Pijl en Bob Jungels in La Doyenne brachten dat aantal overwinningen fijntjes naar 27 stuks. 

Patrick Lefevere vertelde al lachend dat hij er beter mee kon stoppen. We raden hem aan het niet te doen, maar gelijk heeft hij. Het was met Quick-Step zijn beste voorjaar ooit. Nog beter dan in de tijd met Tom Boonen. 'The Wolfpack' heeft het collectief boven het individu verkozen. Met succes. 

Lotto doet mee in de Ardennen

Twee jaar geleden had niemand durven denken dat Lotto Soudal in 2018 potentiële winnaars voor Luik-Bastenaken-Luik in huis zou hebben. Maar twee jaar later vertrok de ploeg van Marc Sergeant wel met drie troeven richting de belangrijkste der Ardennenklassiekers. Tim Wellens heeft ook dit seizoen weer een stap vooruit gezet. Bovendien was winst in de Brabantse Pijl erg mooi meegenomen. 

Tiesj Benoot, nog steeds amper 24 jaar oud, toonde dat hij in de toekomst podiumkandidaat is in Luik. Maar dan zal hij mogelijk enkele aanpassingen in zijn kalender moeten doen. Het is slechts weinigen gegeven om van bij de start van de kasseiklassiekers tot en met 'La Doyenne' helemaal top te zijn. Al is zijn voorjaar natuurlijk geslaagd met winst in een heroïsche Strade Bianche. 

Vanendert is terug

De derde troef was een wederopstanding. Jelle Vanendert vond opnieuw zijn goede benen van weleer terug. Een derde plek in de Waalse Pijl en bijna een tweede plek in Luik-Bastenaken-Luik. Althans, als de koers een kilometer minder lang was. Vanendert heeft wat ons betreft zijn kandidatuur voor deelname aan de Tour de France nog wat extra kracht bijgezet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties