Cancellara weet waar het voor Belgen fout liep in het voorjaar (en hij komt volgend jaar met wielerproject naar ons land)

Redactie
| 4 reacties
Cancellara weet waar het voor Belgen fout liep in het voorjaar (en hij komt volgend jaar met wielerproject naar ons land)

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fabian Cancellara mag dan al een tijdje op wielerpensioen zijn, toch is hij nog druk bezig met fietsprojecten en volgt hij de koers nog steeds op de voet. 'Spartacus' weet dan ook waar het dit voorjaar fout liep voor de Belgen.

De enige Belgen die in het voorjaar een klassieker wisten te winnen, waren Quick-Step Floors-renner Yves Lampaert en Lotto Soudal-renner Tiesj Benoot. De West-Vlaming was voor het tweede jaar op rij de sterkste in Dwars door Vlaanderen, Benoot won dan weer de Strade Bianche. "Ik heb de Belgen veel in beeld gezien dit voorjaar", zegt Cancellara in HLN. "Maar ze konden het niet afmaken."

"Ik weet niet of ik het juist heb, maar ik had de indruk dat ze veel naar mekaar keken. Het voelde alsof ze vooral geen landgenoot wilden zien winnen. Ik heb het ooit meegemaakt: in 2014 heb ik zo drie Belgen geklopt in de Ronde van Vlaanderen (Van Avermaet, Vanmarcke en Vandenbergh, red.)."

'Chasing Cancellara'

Cancellara organiseert tegenwoordig wielerevenementen. En hij zorgde voor een primeur. "Volgend jaar komt er normaal een editie van 'Chasing Cancellara' in Vlaanderen", vertelde hij. "Ik wil dat al langer, maar het is niet makkelijk om te organiseren. Je hebt de juiste partners nodig en het is niet evident om een afgesloten parcours te vinden, want dat is waar we op mikken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties