Ex-winnaar Gent-Wevelgem en ploegmaat van Serge Pauwels onderging hersenoperatie: "Twee keer nadenken"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Bernhard Eisel ondergaat hersenoperatie na bloedophoping

Ex-winnaar Gent-Wevelgem en ploegmaat van Serge Pauwels onderging hersenoperatie: "Twee keer nadenken"
Foto: © photonews

De Oostenrijkse wielrenner Bernhard Eisel is momenteel herstellend van bloedophoping in zijn hersenen. De ploegmaat van Serge Pauwels en Julien Vermote ging al onder het mes.

Eisel kwam zwaar ten val in de vijfde rit van de Tirreno-Adriatico begin maart. De ex-winnaar van Gent-Wevelgem kreeg te maken met bloedklonters die voor druk op zijn hersenen zorgden. Een CT-scan meteen na zijn val leverde toen nog geen resultaten op. Maar de weken daarna bleef Eisel last hebben van zijn hoofd. Een MRI bracht uiteindelijk een bloedophoping in de hersenen aan het licht. 

'Helemaal gezond worden'

De operatie werd maandag uitgevoerd en was succesvol, laat zijn ploeg Dimension Data weten. In principe kan Eisel binnen vier weken opnieuw voluit trainen, al wil hij zelf geen risico's nemen. "Ik kan nog niet zeggen wanneer ik opnieuw op de fiets zal zitten", laat Eisel weten. "Ik wil eerste de tijd nemen om helemaal gezond te worden."

"Ik wil opnieuw van het fietsen genieten, maar dit was natuurlijk iets heel ernstig. Als je geopereerd wordt aan de hersenen, dan denk je twee keer na. Op dit moment voel ik me erg goed en kijk ik er naar uit om het ziekenhuis te verlaten en tijd met mijn familie door te brengen", besluit de Oostenrijker. 
 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5089 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties