Hét nummer van het voorjaar komt volgens Michel Wuyts van een Belg: "Dat blijft op het netvlies plakken"

Redactie
| 19 reacties
Hét nummer van het voorjaar komt volgens Michel Wuyts van een Belg: "Dat blijft op het netvlies plakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de Belgen was het voorjaar niet zo succesvol als 2017, toen Greg Van Avermaet voor een vierklapper zorgde en Philippe Gilbert de Ronde en de Amstel Gold Race won. Toch komt dé prestatie van het voorjaar volgens Sporza-commentator Michel Wuyts van een Belg.

Bij de prestatie van het voorjaar denkt Michel Wuyts meteen aan Tiesj Benoot. Die won een heroïsche editie van de Strade Bianche. "Hij heeft de stap vooruit gezet die ik verwacht had", vertelt Wuyts bij Sporza. "In de Strade Bianche is er heel veel aandacht gegaan naar Van Aert en daardoor is de fantastische prestatie van Benoot wat ondergesneeuwd."

Progressie

"Zijn prestatie in de Strade Bianche in helse omstandigheden blijft op het netvlies plakken. Dat was voor mij hét nummer van het voorjaar. Benoot heeft overal progressie gemaakt, vooral omdat hij een type is dat niet alleen wil afmaken, maar ook de koers hard wil maken."

Volgens Wuyts zal de Lotto Soudal-renner volgend jaar nog sterker voor de dag komen in de klassiekers. "Van al die jonge Belgen is hij degene met de grootste lengte in zijn aanval. Volgend voorjaar zal hij ongetwijfeld nog sterker zijn", weet Wuyts. 

Benoot won een heroïsche editie van de Strade Bianche
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties