Aanvalskoning Thomas De Gendt legt uit waarom hij vaak extra gemotiveerd is door de sprintersploegen

Redactie
| 0 reacties
Aanvalskoning Thomas De Gendt legt uit waarom hij vaak extra gemotiveerd is door de sprintersploegen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De erelijst van Thomas De Gendt oogt steeds indrukwekkender. Onze landgenoot won donderdag nu ook het voor het eerst in de Ronde van Romandië. Zijn eeuwige aanvalslust wordt beloond, al is dat niet altijd naar de zin van de sprintersploegen.

De Gendt heeft een patent op aanvallen en lange ontsnappingen. "Donderdag was het meteen bergop en dat is niet makkelijk om gaten dicht te rijden", zegt De Gendt tegenover Sporza. "Ik had de benen om een heel hoog tempo te rijden van bij de start."

"Intussen heb ik al wat meer ervaring met zulke wedstrijdsituaties"

"Ik train niet speciaal op zulke starts. Je wordt er gewoon elk jaar een beetje beter in. Intussen heb ik al wat meer ervaring met zulke wedstrijdsituaties en dat helpt mij om telkens mee te zijn. Het lukt natuurlijk niet altijd om ook effectief voor de zege te gaan. Ik word ook vaak gepakt."

Die aanvalslust is niet altijd naar de zin van de sprinters(ploegen). "Er is me wel al eens vlakaf gezegd door andere ploegen: 'Morgen is het voor de sprinters, dan mag je niet mee zijn.' Dan ben ik natuurlijk extra gemotiveerd om het toch te proberen", bekent De Gendt. "Donderdag is dat ook gelukt, want eigenlijk was het een sprintersetappe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties