Coach Paul Van Den Bosch legt uit wat Thomas De Gendt zo'n straffe renner maakt

Redactie
| 10 reacties
Coach Paul Van Den Bosch legt uit wat Thomas De Gendt zo'n straffe renner maakt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Thomas De Gendt mee in de ontsnapping zit, dan kan de vlucht wel eens ver komen. Dat bleek ook in de derde rit van de Ronde van Romandië, waar De Gendt donderdag een eerste keer een rit won. Zijn coach Paul Van Den Bosch (Energy Lab) is vol lof.

Het is niet de eerste keer dat De Gendt een lange vlucht met winst bekroont. "Thomas weet dat hij zo'n lange ontsnappingen tot een goed einde kan brengen als hij eraan begint", vertelt Van Den Bosch bij Sporza. "Dat getuigt van een grote mentale sterkte, maar die moet je dan ook tijdens de koers blijven behouden. Maar hij weet dat hij dat kan. Het is zijn handelsmerk."

"Heel veel ontsnappingen zijn gewoon om in beeld te komen, maar bij Thomas De Gendt weet heel het peloton dat hij dat niet zomaar doet om wat voorop te fietsen, maar echt om vooruit te blijven. Dat is het straffe eraan. Waarom er dan niet meer renners meeglijden? Het is niet simpel om met Thomas weg te gaan. Daar moet je goeie papieren voor hebben."

"Thomas heeft echt een onwaarschijnlijke motor"

"Gisteren vertrok hij op 160 km van de streep. Er zijn niet veel renners die zich geroepen voelen om in het begin van een rit 10 minuten lang 470 watt te trappen, zoals De Gendt gisteren", aldus Van Den Bosch. 

De Gendt bewees al vaker over een indrukwekkende motor te beschikken. "De wattages die hij kan ontwikkelen over een totale rit zijn echt fenomenaal. Thomas heeft echt een onwaarschijnlijke motor", weet zijn coach. "In het ontwikkelen van wattages en blijven gaan, is hij ongetwijfeld een van de allersterkste renners in het peloton."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties