"Het is alsof Thomas De Gendt aanvoelt wanneer Vlaanderen een opkikker nodig heeft"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 20 reacties
 "Het is alsof Thomas De Gendt aanvoelt wanneer Vlaanderen een opkikker nodig heeft"
Foto: © photonews

Hij heeft het toch maar weer mooi geflikt, onze Thomas De Gendt. De 31-jarige aanvalskoning van Lotto Soudal voegde eergisteren ook nog eens een rit in de Ronde van Romandië toe aan zijn al behoorlijk indrukwekkend palmares. En dat verdient een bloemetje, hem toegeworpen door Michel Wuyts.

"Al gemerkt dat als een vermoeden van Belgische schaarste bestaat, dat Thomas dan opstaat? Het is alsof Thomas aanvoelt wanneer Vlaanderen een opkikker nodig heeft. Een overwinning van de koene held die de triomf zoekt vanuit het onmogelijke", klinkt het lovend in de HLN-column van de bekende wielercommentator. 

"Is De Gendt de laatste bestormer van het establishment, de ultieme brandstoker in de spaarlampgeneratie? Ik zoek, maar vind zijn gelijke niet. Alexis Gougeard misschien. Die Fransman onderneemt wel, maar faalt in de afwerkingsfase. Dat laatste halfuur waarin De Gendt nog versnelt. Waarin hij lieden als Taaramäe, Silin, Talansky, Voeckler en Weening martelt en vierendeelt. Van de koppen van Thomas' slachtoffers kan Sam Dillemans indringende portretten schilderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties