Fuglsang triomfeert in koninginnenrit Romandië, De Gendt verovert de bergtrui

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 12 reacties
Fuglsang triomfeert in koninginnenrit Romandië, De Gendt verovert de bergtrui
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jakob Fuglsang heeft vandaag de vierde etappe gewonnen in de Ronde van Romandië. De Deense berggeit hield aan de streep in Sion 48 seconden over op gele man Primoz Roglic en het Colombiaanse toptalent Egan Arley Bernal.

De 33-jarige Fuglsang verschalkte op 15 kilometer van de streep de Portugese ex-wereldkampioen Rui Costa, die ook zijn zinnen had gezet op de dagzege. De klassementsmannen Roglic, Bernal en Porte - die ook op de afspraak waren diep in de finale - keken elkaar vooral het wit uit de ogen in de strijd om het geel. 

Fuglsang soleerde uiteindelijk vlotjes naar de dagzege en schenkt Astana zo een tweede ritsucces deze week, eerder mikte ook de Spanjaard Omar Fraile al in de roos. De Sloveense leider Roglic sprintte naar de tweede plaats, voor Egan Arley Bernal van Sky en blijft zo ook in het geel. Hij heeft met nog één - relatief makkelijke - rit voor de boeg een bonus van 8 tellen.

Bergtrui voor De Gendt

Thomas De Gendt vertolkte overigens ook weer een hoofdrol, onze dappere landgenoot, die al een ritzege op zak heeft, trok opnieuw ten aanval. Ditmaal had hij echter minder succes, op 40 kilometer van de streep zat het avontuur van de vrijbuiter van Lotto Soudal erop. De Oost-Vlaming houdt aan zijn nummer wél de  bergtrui over. Van een mooie beloning gesproken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties