Laurens De Plus is na dubbele portie miserie weer klaar om te knallen: "Vent, toch! Zoveel goesting dat ik heb, ik kan niet wachten"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 10 reacties
Laurens De Plus is na dubbele portie miserie weer klaar om te knallen: "Vent, toch! Zoveel goesting dat ik heb, ik kan niet wachten"

Genoeg pech en leed voor een hele carrière heeft Laurens De Plus gehad. De 22-jarige renner van Quick-Step Floors crashte eerst zwaar in de Ronde van Lombardije en werd op trainingskamp in Zuid-Afrika ook nog eens aangereden door een vrachtwagen. Maar zie, hij is helemaal terug.

Het Oost-Vlaamse klimtalent staat dan ook te popelen om opnieuw zijn kunnen te tonen: "Ik kan niet wachten. Vent, toch. Zoveel goesting dat ik heb. Het heeft lang genoeg geduurd, hé. Maar goed, ik heb nog een heel najaar om te presteren", klinkt het in Het Laatste Nieuws

Knarsetanden

"Het was vanuit mijn zetel voor tv wel genieten van die extreme dominantie van de ploeg in het klassieke voorjaar. Maar ik geef toe: soms zat ik te knarsetanden. 'Grrr, daar had ik zelf kunnen rijden'. Ik zag niet enkel de gevestigde waarden presteren. Ook de jonge, opkomende talenten. Waar uitvoerig werd over gepraat en geschreven. Het voelde wat aan alsof ik daar zelf niet meer bij hoor. Terwijl ik nog altijd maar 22 ben", aldus de Ninovieter. 

"Ik ben de op drie na jongste van de bende, na Jakobsen, Hodeg en Narvaez. Bij momenten was het best wel confronterend, ja. Maar hey, er zit geen gefrustreerde mens tegenover jou. Het motiveerde me om nóg harder te werken. Het was vooral een heel leerrijke periode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties