Manager van Michael Goolaerts vertelt over zijn allerlaatste contact met betreurde renner

Redactie
| 4 reacties
Manager van Michael Goolaerts vertelt over zijn allerlaatste contact met betreurde renner
Foto: © photonews

Als wielermanager maar liefst drie van jouw renners zien begraven worden, dat vreet aan een mens. Jef Van den Bosch verloor eerst zijn vriend Wouter Weylandt, vervolgens Rob Goris en nu onlangs ook nog eens Michael Goolaerts. Hoeveel leed kan een mens verdragen?

In HLN vertelt de 36-jarige manager over zijn allerlaatste contact met de amper 23-jarige renner:"'s Ochtends voor de start van Parijs-Roubaix heb ik Michael nog gezien in Compiègne. Zoals altijd drukte ik hem de hand en zei ik: 'Succes.' Meer niet. Ik wilde hem op zijn droomkoers niet uit zijn concentratie halen", klinkt het sereen.  

Iets om te koesteren

"Van onze laatste handdruk bestaat overigens een foto. Ik sta er zelf niet op, wel mijn hand en een lachende Michael. Een beeld om te koesteren... Michaels ouders waren daar ook. Ze beklaagden zich aanvankelijk dat ze naar de start waren gekomen, omdat ze daarna meteen 100 kilometer moesten bollen naar een kasseistrook. Ik garandeer u: nu zijn ze maar wat opgelucht dat ze hun zoon dan nog hebben gezien."

Jef Van den Bosch probeert het overlijden van zijn pupil een plaats te geven: "Bij mij doet het pijn dat ik Michael nooit meer zal zien, hem nooit meer kan bellen en zijn stem nooit meer zal horen. Ik wil me zelfs niet inbeelden wat dat moet zijn voor zijn ouders en broer. Al houden ze zich immens sterk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties