Belg knap 4e in slotrit Romandië: "Ik had op meer gehoopt"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Belg knap 4e in slotrit Romandië: "Ik had op meer gehoopt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotrit in de Ronde van Romandië was een prooi voor de jonge Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe). Onze landgenoot Timothy Dupont (Wanty-Groupe Gobert) werd mooi vierde, al had hij op meer gehoopt.

"Thomas Degand hield me de hele etappe vooraan tot op 10 kilometer van de meet", vertelt Timothy Dupont. "De finale verliep erg hectisch. Xandro Meurisse beschermde me in de finale, maar in de chaos raakten we elkaar kwijt. Dan zat ik op een gegeven moment ideaal geplaatst in Ackermann zijn wiel."

Maar dan liep het mis. "In de laatste bocht gingen we veel te snel. Daar kwam ik niet ideaal uit. Ik zat vol in de wind. Misschien was een derde plek mogelijk, maar dichter was vandaag te hoog gegrepen."

Zware week

Dupont was toch wat ontgoocheld dat hij niet op het podium stond. "Ik had op meer gehoopt, maar op zich mag ik niet klagen met deze vierde plek. Ik heb een zware week achter de rug. Een aantal bergritten kwam ik net binnen de tijdslimiet binnen. Maar ik ben tevreden met deze test op WorldTour-niveau. Mijn volgende doelen zijn de Vierdaagse van Duinkerke en Baloise Belgium Tour", besluit Dupont. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties