Ploegleider legt na eindwinst van Primoz Roglic in Romandië het succesrecept van LottoNL-Jumbo uit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ploegleider legt na eindwinst van Primoz Roglic in Romandië het succesrecept van LottoNL-Jumbo uit
Foto: © photonews

De Sloveen Primoz Roglic is ongetwijfeld één van de revelaties van de afgelopen jaren. Na winst in de Ronde van het Baskenland zette de hardrijder/klimmer nu ook de Ronde van Romandië op zijn palmares. Ploegleider Merijn Zeeman over het succes van zijn ploeg.

Roglic maakte als ex-schansspringer op late leeftijd de overstap naar het wielrennen. "Hij rijdt nu voor het derde jaar bij onze ploeg", zegt ploegleider Merijn Zeeman. "Zijn ontwikkeling als wielrenner, als voormalig schansspringer, is fenomenaal. Het is een droom zoals hij zich ontwikkelt. Als persoon, als wielrenner en als leider van deze ploeg. Het is een fantastisch iemand om mee samen te werken."

Voor de Sloveen was er twee keer succes in de WorldTour op amper enkele weken tijd. "Hij wint nu twee van de meest prestigieuze WorldTour-etappekoersen met het Baskenland en Romandië. Hoe Kruijswijk zich als medekopman in dienst heeft gesteld van Primoz, was mooi om te zien. Dat geeft ook aan hoe goed de sfeer binnen de ploeg is."

Ontwikkelen van renners

LottoNL-Jumbo heeft de laatste jaren grote stappen gezet. "Als je kijkt naar de ontwikkeling van de ploeg Team LottoNL-Jumbo in de laatste twee jaar, als relatief kleine WorldTour-ploeg, dan is de conclusie dat we het heel goed doen. Onze kracht is het ontwikkelen en beter maken van jonge talenten. Dag in, dag uit. Daar is ons beleid op gebaseerd."

"Alle middelen en expertise worden daarin gestoken en dat werpt zijn vruchten af. We letten daarbij op alle details van training, voeding tot en met het materiaal. Iedereen binnen deze ploeg draagt daar zijn steentje aan bij. We zitten allemaal op dezelfde lijn en dat is nodig om te blijven groeien", besluit Zeeman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties