Ploegmaat van Peter Sagan viert feest in slotrit Romandië, eindzege van Roglic niet meer in gevaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Ploegmaat van Peter Sagan viert feest in slotrit Romandië, eindzege van Roglic niet meer in gevaar
Foto: © photonews

De slotrit in de Ronde van Romandië is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser van BORA-hansgrohe haalde het in de massasprint. De eindzege van de Sloveen Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) kwam niet meer in gevaar.

Roglic begon met een beperkte bonus aan de slotrit, maar hij stelde zijn eindwinst veilig. De laatste rit eindigde op een massasprint. Vijf vluchters met daarbij Carlos Verona, Alexis Gougeard, Michael Storer, Pavel Sivakov en de later aangesloten Winner Anaconda probeerden een massasprint te vermijden.

Dat lukte niet. Door het harde werk van Bahrain Merida en BORA-hansgrohe werden de vluchters teruggeroepen. Clarke probeerde in het slot nog een sprint te vermijden, maar ook dat werd verijdeld door de sprintersploegen. 

Twee truien voor De Gendt

Ackermann timede zijn sprint perfect en won al bij al vrij eenvoudig voor de Deen Michael Morkov (Quick-Step Floors). De Italiaan Roberto Ferrari werd derde, onze landgenoot Timothy Dupont vierde. Naast Roglic was ook Thomas De Gendt succesvol. De Lotto Soudal-renner veroverde de berg- en de puntentrui in Romandië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties