"Ik wil niet als een natte krant rondrijden in de Giro, maar een van mijn stoutste dromen is top vijf"

Redactie
| 2 reacties
"Ik wil niet als een natte krant rondrijden in de Giro, maar een van mijn stoutste dromen is top vijf"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Sky zijn de ogen helemaal op Chris Froome gericht in de Giro d'Italia. Maar de Britse kopman heeft met Wout Poels nog een superknecht rondlopen. Zelf droomt de Nederlander van de top vijf.

Poels reed al drie Grote Rondes met Chris Froome en telkens won de Brit. Het laatst nog in de Vuelta van 2017, waar Froome natuurlijk wel een positieve plas op salbutamol afleverde. Poels hoopt op een mooi eindklassement voor zichzelf, al is de eindnotering van Froome veel belangrijker. "Het zou heel mooi zijn als hetzelfde scenario als in de Vuelta erin zit. Maar dat hangt ook een beetje van Chris af", zegt Poels in gesprek met Wielerflits.nl.

"Alle pijlen zijn op hem gericht. Daar hangt ook mijn beleving aan vast. Maar ikzelf hoop daarnaast wel een plek bij de eerste vijf te realiseren, al is dat wel een van mijn stoutste dromen. Dat zou wel heel gaaf zijn. Maar ik ben niet ontevreden als het niet lukt, hoor. Als Chris de Giro wint en ik heb mijn aandeel daarin… Ik moet niet als een natte krant rondrijden. Ik wil wel echt mijn steentje bijdragen."

"Chris heeft bijvoorbeeld nooit hele slechte dagen"

Poels zijn probleem is dat hij vaak wel eens een slechte dag heeft in een Grote Ronde. "In het begin van de Vuelta had ik op Andorra ook een slechte dag. Toen verloor ik gelijk twee minuten. En dat is natuurlijk best veel. Aan de andere kant, wanneer je ziet dat je dan als zesde eindigt. Dan valt het wel mee. Op die dag en die week erna, dacht ik steeds: ‘Dit gaat hem niet worden.’"

"De truc is om zo’n dag te voorkomen, maar dat is niet gemakkelijk. Chris heeft bijvoorbeeld nooit hele slechte dagen. Ik ben er ook van overtuigd dat als je ouder bent, je minder slechte dagen hebt. De kunst om een goede grote ronde te rijden, is om je slechte dag zo min mogelijk slecht te laten zijn. Maar ik snap af en toe niet hoe dat gaat", grapt de Nederlander. "Het is ongrijpbaar en daardoor menselijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties