"Start van de Giro beter beveiligd dan bezoek van de Paus aan Israël"

Redactie
| 0 reacties
"Start van de Giro beter beveiligd dan bezoek van de Paus aan Israël"

Komende vrijdag gaat de Ronde van Italië van start in Israël. En dat is een primeur. Nooit eerder ging een Grote Ronde in het Midden-Oosten van start. En de veiligheid? Dat komt in orde volgens VRT-correspondente Ankie Rechess.

Er was heel wat te doen over Jeruzalem als startplaats. "Maar de Giro wordt een enorm veiligheidsgedoe", vertelt Rechess bij Sporza. "Eigenlijk is de veiligheidsoperatie groter voor de Giro-start dan bij het bezoek van de paus of presidenten. Er zullen 6.000 politie-agenten aanwezig zijn in Jeruzalem om de hele zaak te beveiligen. Die gaan ook mee wanneer de renners de dagen daarop het land doorkruisen."

"En daarnaast rijden er ook nog 50 veiligheidsmannen op motoren mee. Die begeleiden de wielrenners voortdurend, zodat er zo weinig mogelijk kan gebeuren."

Heet

Bovendien is het lekker warm in Israël. "Het is hier momenteel ook lente", klinkt het. ""De temperaturen stijgen dan tot boven de 30 graden celsius. Geen 50 graden zoals in Qatar. Maar afgelopen weekend hebben we ongekende vloedgolven meegemaakt, vooral in het zuiden van het land. Maar tegen de Giro zal die regen wel verdwenen zijn", besluit Rechess. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties