Waarom de zege van Bob Jungels in 'La Doyenne' zo waardevol was voor onfortuinlijke Laurens De Plus

Redactie
| 4 reacties
Waarom de zege van Bob Jungels in 'La Doyenne' zo waardevol was voor onfortuinlijke Laurens De Plus

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Laurens De Plus wordt 1 een extra speciale dag. Het jonge klimtalent van Quick-Step Floors maakt na maanden blessureleed zijn comeback in de Duitse eendagskoers Eschborn-Frankfurt. Met Bob Jungels en Petr Vakoc heeft de Ninovieter een band voor het leven.

De Plus, Vakoc en Jungels maakten in het begin van het jaar een drama mee. Vakoc en De Plus werden op stage in Zuid-Afrika aangereden door een vrachtwagen. Bob Jungels ontsnapte, maar ook hij had het op psychologisch vlak moeilijk. 

"Het contact met Bob en Petr is nog altijd intens"

Volgens De Plus hebben de drie renners een band voor het leven. "Het is een klap, maar je moet kunnen relativeren en doorgaan. Mijn omgeving heeft me er door getrokken", aldus De Plus bij Sporza. "Bob heeft ons een kettinkje en armbandje gegeven. Zo heb je een nog intensere band. Het contact met Bob en Petr is nog altijd intens. Je haalt er positieve kracht uit."

Vorige week zondag sloot Jungels het voorjaar af met een prachtige zege in Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb mijn nagels in de zetel afgebeten. Hij stuurde een berichtje naar Petr en mij: 'deze zege is voor jullie'. Hij zei dat hij in de laatste kilometers aan ons gedacht had. Dat deed ons deugd", besluit De Plus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties