Controversiële figuur Thomas Dekker als verslaggever naar Giro en dat zorgt voor ophef in Nederland

Redactie
| 15 reacties
Controversiële figuur Thomas Dekker als verslaggever naar Giro en dat zorgt voor ophef in Nederland
Foto: © photonews

Thomas Dekker zal straks rondlopen in de Giro en dat nota bene als wielerjournalist. Is dat wel een goed idee gezien zijn verleden? Het flamboyante ex-toptalent mocht het gisteravond alvast uitleggen op de Nederlandse televisie.

De 33-jarige oud-prof, die veel ophef veroorzaakte met zijn boek Mijn Gevecht, zal verslag uitbrengen voor de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Maar hoe zullen zijn ex-collega's reageren op zijn aanwezigheid? "Razend enthousiast! Neen, dat is natuurlijk een beetje afwachten", beseft Dekker in het praatprogramma Pauw

"Ik heb wel even de startlijst bekeken en ik denk dat de meeste Nederlanders er niet heel erg tegen zijn. Of ze mij vervelend vinden? Dat weet ik niet want ik ben jarenlang niet meer in het wielrennen geweest. Hoe dat komt? Omdat ik een boek heb geschreven. Het is een uniek verhaal", lacht de Nederlander. 

De vraag is of zijn reputatie zijn werk in de Giro niet serieus zal hypothekeren: "Ja, je hebt natuurlijk altijd voor- en tegenstanders, maar ik kijk er wel naar uit." Op Twitter kreeg de ex-klimmer het alvast hard te verduren, maar hij diende de hardnekkige criticasters wel telkens netjes en gevat van antwoord: 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties