Ex-collega niet verbaasd door Wout Van Aert: "Als we gingen trainen, zag ik vaak wat hij uit zijn hoed toverde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ex-collega niet verbaasd door Wout Van Aert: "Als we gingen trainen, zag ik vaak wat hij uit zijn hoed toverde"
Foto: © photonews

Dé verrassing van het voorjaar was ongetwijfeld de ontbolstering van Wout Van Aert in de kasseiklassiekers. De wereldkampioen veldrijden verteerde de overgang van winter naar lente perfect en verbaasde enkele keren.

Ook Rob Peeters, streekgenoot en sinds twee maanden ex-collega, was onder de indruk. "Hij heeft mij verbaasd", vertelt Rob Peeters bij Wielerkrant.be. "Als je het aan de hele wielerwereld vraagt, dan zullen ze zeggen dat het elke week straf, straffer en strafst werd. Ik hoef niet te zeggen dat ik het al wist, maar ik heb er altijd wel vertrouwen in gehad."

Training

"Ik weet hoe hard Wout werkt. Als wij gingen trainen, zag ik elke keer wat hij uit zijn hoed toverde. Een cross duurt slechts een uur, maar op training kon hij 5 uur interval volhouden. En door de klassiekers te rijden, kan hij zijn trainingen nog wat langer maken. Ik kon dus wel al een beeld schetsen. En dan verbaast het mij toch iets minder."

Hebben we een toekomstig Ronde van Vlaanderen-winnaar in huis? "Het is zeker mogelijk", beseft Peeters. "Maar volgens mij heeft hij nog iets te veel respect voor de grote renners in de wielerwereld. Al zal hij de komende jaren zeker het heft in eigen handen nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties