Naar deze vijf Colombianen is het ongetwijfeld uitkijken in de toekomst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Naar deze vijf Colombianen is het ongetwijfeld uitkijken in de toekomst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Colombia heeft zich de laatste jaren meer en meer ontwikkeld als een echt wielerland. Heel wat jonge talenten zijn dan ook doorgebroken of staan op het punt om door te breken. Wij lijsten onze top vijf op.

Toegegeven, de weelde is groot bij de Colombianen. Nairo Quintana en Rigoberto Uran zijn al een tijdje gevestigde waarden, terwijl ook de broertjes Henao en Atapuma al vrij bekend zijn. Wat vooral opvalt, is dat het Zuid-Amerikaanse land niet alleen meer echte klimgeiten aflevert. Maar ook sprinters en toekomstige Grote Ronde-winnaars, al moet er vooral opgelet worden met grootspraak. 

1. Fernando Gaviria 

Deze 23-jarige Colombiaan hoeven we u eigenlijk nog nauwelijks voor te stellen. Gaviria is één van de grootste sprinttalenten uit het peloton. De renner van Quick-Step Floors miste wel een groot deel van het voorjaar door een breuk, maar in de toekomst wil Patrick Lefevere met zijn goudhaantje ook in de Vlaamse klassiekers meedoen voor winst. 

Dit jaar ligt het doel van Gaviria begin juli, wanneer hij in de Tour op zoek gaat naar een ritzege. Op zijn palmares staan al onder meer 4 ritzeges in de Giro en een overwinning in de Tirreno-Adriatico. Dat belooft...

2. Egan Bernal

En of ze bij Team Sky wat talent hebben rondlopen. Egan Bernal was ongetwijfeld de verrassing in de Ronde van Romandië, waar hij uiteindelijk beslag legde op een knappe tweede plek na winnaar Primoz Roglic. Bernal overklaste iedereen met een straffe prestatie in de klimtijdrit en mocht bovendien als troostprijs de jongerentrui mee naar huis nemen.  

Bernal werd in januari 21 en is één van de grootste rondetalenten van de wereld. Hij wordt nu al een toekomstige winnaar van een Grote Ronde genoemd. Iemand om de komende jaren zeker in de gaten te houden. Chris Froome heeft er alvast een concurrent bij in eigen rangen. 

3. Alvaro José Hodeg

Nee, geen klimmer maar wel nog een sprinter uit het verre Colombia. Het grote publiek maakte kennis met Alvaro Hodeg in de Handzame Cycling Classic, toen hij iedereen gemakkelijk uit het wiel sprintte. Ook al schelen ze slechts twee jaar, toch kan men Hodeg eigenlijk al de opvolger van Gaviria noemen. 

Iemand die we de komende jaren in het klassieke werk gaan zien, maar natuurlijk een straffe eindsprint in de benen heeft. Amper drie dagen na zijn grote doorbraak in de Handzame Cycling Classic won Hodeg zijn eerste rit op WorldTour-niveau in de Ronde van Catalonië.

4. Miguel Angel Lopez

Eentje om naar uit te kijken voor de komende Ronde van Italië. De 24-jarige Miguel Angel Lopez verraste iedereen toen hij in 2016 Ion Izagirre en Warren Barguil voorbleef in de Ronde van Zwitserland. De verwachtingen voor de Ronde van Spanje - waar hij als 22-jarige het kopmanschap kreeg - waren hooggespannen, maar een zware valpartij zorgde ervoor dat Angel Lopez moest opgeven.

Wat kan Miguel Angel Lopez in de komende Giro? 

Een jaar later flikte de Colombiaanse klimmer het wel in de Vuelta. Als superknecht van Fabio Aru won Angel Lopez twee ritten. Dit jaar stond hij in de Ronde van Oman, Abu Dhabi en de Tour of The Alps telkens op het podium van het eindklassement. In de komende Giro is hij ongetwijfeld één van de meest te duchten concurrenten van topfavorieten Tom Dumoulin en Chris Froome. 

5. Esteban Chaves

Met zijn 28 lentes de oudste in het rijtje van vijf, maar de beste jaren van Esteban Chaves moeten nog komen. De renner van Mitchelton-Scott heeft al ritwinst in de Giro en Vuelta (2x) op zijn naam, maar heeft met de Ronde van Lombardije (2016) ook al een Monument op zijn naam staan.

2016 was ook zijn beste jaar tot dusver, want Chaves werd verrassend tweede in de Giro en eindigde ook in de Vuelta op het podium (3e). In 2017 was het allemaal wat minder. Een grijze Tour met een 62e plek tot gevolg, 11e in de Vuelta. Chaves heeft in 2018 nog iets goed te maken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties