Om te kunnen toeslaan in openingstijdrit Giro is landgenoot van Lotto met kleinste details bezig: "Ik zal mij zeker scheren"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Om te kunnen toeslaan in openingstijdrit Giro is landgenoot van Lotto met kleinste details bezig: "Ik zal mij zeker scheren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor een wielrenner zijn de allerkleinste details soms van levensbelang, dat beseft ook Victor Campenaerts. Onze tijdritspecialist van Lotto Soudal wil vrijdag scoren in de openingstijdrit van de Giro en laat absoluut niks, maar dan ook niks aan het toeval over.

De Europese kampioen tegen de klok werkte keihard in de windtunnel en schenkt ook veel aandacht aan zijn materiaal: "We kwamen tot de conclusie dat mijn nieuwe wielerhelm sneller is dan de vorige. Niet dat ik daardoor 10 seconden rapper ga rijden, maar het kan wel een seconde winst opleveren. Misschien is dat wel de seconde die het verschil maakt tussen winst en verlies", aldus Campenaerts bij Sporza

En de Belgische chronomaniak ziet nog een klein dingetje dat kan helpen: "Voor de tijdrit ga ik mij zeker scheren. Ik liet ooit eens mijn baard staan voor een achtervolging op de piste. Voor de tweede achtervolging had ik mij geschoren en reed ik maar liefst 15 tellen rapper." Benieuwd of het wat oplevert vrijdag...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties