Tom Dumoulin legt uit waarom hij ondanks minder voorjaar en weinig koersdagen relaxed naar Giro-start gaat

Redactie
| 0 reacties
Tom Dumoulin legt uit waarom hij ondanks minder voorjaar en weinig koersdagen relaxed naar Giro-start gaat
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin is na zijn Giro-winst van vorig jaar opnieuw één van de favorieten voor de Ronde van Italië. Nochtans was het voorjaar door heel wat pech een tegenvaller.

Maar Dumoulin zelf maakt zich geen zorgen met het oog op de Giro. "Ik was lang niet relaxed genoeg, wilde te graag laten zien hoe hard ik de afgelopen winter heb gewerkt", opent Dumoulin. "Als ik bij een koers word aangekondigd als de winnaar van de Giro, dan vind ik dat ik die status moet bevestigen", klinkt het bij Belga.

Froome

De inwoner van het Belgische Kalle neemt het onder meer op tegen Chris Froome. "Ik ben niet bang om tegen hem te rijden, maar de situatie rond Froome is wel moeilijk en onwenselijk", zegt hij. 

Dumoulin heeft slechts 12 koersdagen op de teller in 2018. In Luik kwam hij voor het laatst aan de start van een koers, maar dat was geen voltreffer na zijn hoogtestage. "Ik heb geen meetpunt nodig om te weten hoe ik ervoor sta. De voorbije tien jaar heb ik me voldoende getest op de fiets. Ik weet wat ik moet doen, ongeacht de opdrachten die me de komende drie weken wachten", besluit de Nederlander. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties