Laatste Belgische winnaar Johan De Muynck duidt niet Dumoulin of Froome aan als grote favoriet voor de Giro

Redactie
| 0 reacties
Laatste Belgische winnaar Johan De Muynck duidt niet Dumoulin of Froome aan als grote favoriet voor de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eind deze maand wordt hij 70 jaar oud, maar Johan De Muynck is tot op heden nog steeds de laatste Belg op de erelijst van de Ronde van Italië. De Muynck ziet niet Tom Dumoulin of Chris Froome als grote favoriet.

Tom Dumoulin won vorig jaar de 100e Giro d'Italia. Zijn grootste concurrent lijkt Chris Froom te worden. "Voor mij is Fabio Aru de topfavoriet", verrast De Muynck in HLN. "Je hebt ook Froome en Dumoulin, maar een Italiaan in zijn thuisland: dat maakt toch nog altijd een verschil."

"Aru heeft dit voorjaar geen koersen in België gereden, waardoor het minder makkelijk is om zijn vorm in te schatten, maar ik mag toch veronderstellen dat hij goed voorbereid aan de start komt. Van de drie grote namen heeft hij de meeste aanvalslust. Ik denk dat Froome en Dumoulin geregeld naar mekaar gaan kijken. Als Aru dan gesteund wordt door het thuispubliek, zie ik wel iets gebeuren."

Andere status voor Dumoulin

Bij onze buren uit Nederland zijn alle ogen natuurlijk op Dumoulin gericht. "Natuurlijk mogen ze dromen in Nederland. Als Dumoulin vorig jaar kon winnen, waarom dan dit jaar niet? Er zijn minder tijdritkilometers, ja, maar hij kan ook goed klimmen", klinkt het. "Het grote verschil met vorig jaar is dat Dumoulin nu een andere status heeft: hij zal veel meer geviseerd worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties