Lefevere over Giro-gebeuren: "Een koers van 3 weken met bijna 20 mensen personeel: daar scheuren wij altijd onze broek aan"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere over Giro-gebeuren: "Een koers van 3 weken met bijna 20 mensen personeel: daar scheuren wij altijd onze broek aan"
Foto: © photonews

Zoals u ongetwijfeld al weet, gaat de Giro komende vrijdag in het Israëlische Jeruzalem van start. Maar de reis naar Israël en de oversteek richting Italiaanse bodem brengt natuurlijk ook heel wat logistieke gevolgen met zich mee.

De Giro-karavaan blijft tot en met zondag in Israël, daarna nemen de renners het vliegtuig richting Italië. Volgens Het Nieuwsblad zal de reis van Quick-Step Floors van Israël naar Sicilië ongeveer 15.000 euro kosten. 

Kosten

Organisator RCS zou als geste het startgeld wel hebben opgetrokken. Bovendien zouden ook alle chartervluchten bekostigd worden. Het exacte bedrag van het startgeld is niet bekend. In de Tour spreekt men over 48.000 euro. 

Patrick Lefevere geeft de details niet prijs. "Laat ik het erop houden dat RCS een correcte organisator is", klinkt het bij de ploegmanager van Quick-Step Floors. "Ze hebben inderdaad een inspanning gedaan wegens de drie etappes in Israël. Maar een koers van drie weken met bijna twintig mensen personeel: daar scheuren wij altijd onze broek aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties