Openhartige Tom Dumoulin: "Na het WK stortte ik helemaal in"

Redactie
| 0 reacties
Openhartige Tom Dumoulin: "Na het WK stortte ik helemaal in"
Foto: © photonews

Voor de Nederlander Tom Dumoulin was 2017 een echt boerenjaar. De kopman van Team Sunweb won twee ritten en het eindklassement in de Giro, de BinckBank Tour en pakte goud op het WK tijdrijden in het Noorse Bergen. Na die laatste triomf had hij het moeilijk.

Na een lang en slopend seizoen was het na de gouden plak op het WK tijdrijden even op bij de Maastrichtenaar. "Na het WK stortte ik een beetje in", bekent hij. "Er was zo veel op me afgekomen, er was zo veel veranderd in mijn leven. Daar moet je je aan aanpassen. Maar ik had het gevoel dat ik daar niet de tijd heb voor gekregen."

"Plots was ik 'Tom de wielrenner' in plaats van 'Tom uit Maastricht met een witte hond die graag een terrasje doet'.... Maar misschien is dit ook wel goed geweest", citeert HLN de Sunweb-renner.

"Misschien is dit ook wel goed geweest"

"Even het deksel op de neus, je gaat dan nadenken. 'Wat is er fout gegaan?', 'En wat kan ik eraan doen om het de volgende keer niet meer te laten gebeuren?"

Na een moeilijk voorjaar door pech, ziekte en een valpartij heeft Dumoulin zich helemaal klaargestoomd voor de Giro. Daar wil hij vol voor een tweede eindzege gaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties