? Froome likt zijn wonden na crash: "Vallen, doet altijd pijn, maar ik ben vooral blij dat het niet ernstiger is"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
? Froome likt zijn wonden na crash: "Vallen, doet altijd pijn, maar ik ben vooral blij dat het niet ernstiger is"
Foto: © photonews

Zijn Giro was nog niet eens begonnen of Chris Froome lag tijdens de verkenning van de openingstijdrit al tegen het asfalt. Een spectaculaire crash en de viervoudige Tourwinnaar leek even van zijn melk. Dat hij hinkte, leek geen goed voorteken, maar uiteindelijk valt de schade best goed mee.

Intussen heeft de 32-jarige ranke kopman van Team Sky al gereageerd op zijn onfortuinlijke tuimelperte: "Ik verloor in een scherpe bocht de controle over mijn voorwiel. Ik wilde die bocht graag aansnijden op wedstrijdsnelheid, zeg maar tegen 20 à 30 per uur." 

Fantastische Tom

Ach, wat schaafwonden en kneuzingen, die harde bikkels van profrenners zijn meer gewend. Dan maar over naar zijn prestatie van de dag. Froome kreeg al meteen 37 seconden aan zijn koersbroek. Panikeren, doet hij echter niet: "Ik reken niet op de tijdritten om deze Giro te winnen. Tom heeft het fantastisch gedaan, echt indrukwekkend. Ik wil hem dan ook oprecht feliciteren", aldus de sportieve Brit. 

"Het is duidelijk dat Tom Dumoulin en Rohan Dennis de jongens zijn die meteen een goeie zaak hebben gedaan, maar deze Giro duurt nog lang. Ik ben blij dat ik hier ben en dat de koers begonnen is."

En dan toch nog even terugkomen op zijn valpartij want daar liggen de fans van wakker: "Zo'n val doet natuurlijk altijd pijn, maar ik ben vooral blij dat het niet erger is. Ik heb ook gezien wat er gebeurd is met Kanstantsin Siutsou, die in het ziekenhuis is beland. Ik ben dus vooral opgelucht dat ik geen ergere blessures heb overgehouden aan mijn val. Ach, dat is koers, zeker? Vallen, hoort nu eenmaal bij deze sport."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties