? Greg Van Avermaet grijpt net naast ritzege in Tour de Yorkshire, Serge Pauwels finisht knap vierde

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
? Greg Van Avermaet grijpt net naast ritzege in Tour de Yorkshire, Serge Pauwels finisht knap vierde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net niet! Greg Van Avermaet stak vandaag de hand uit naar de ritzege in de Tour de Yorkshire, maar moest op de pittige slotklim Cow & Calf in Ilkley zijn meerdere erkennen in Magnus Cort Nielsen. Ook Serge Pauwels mengde zich in de strijd om de dagzege en werd knap vierde.

Twee Belgen op dichte ereplaatsen, maar de zege was dus voor de snelle én sterke Deen Nielsen van Astana. Die neemt meteen ook de leiderstrui over van de verrassende ritwinnaar van gisteren Harry Tanfield (Canyon Eisberg). 

BMC rolde trouwens de rode loper uit voor Greg Van Avermaet, die vast van plan was om zijn punch uit te spelen op die netelige aankomststrook. De piepjonge Michael Storer (21) van Team Sunweb was de eerste die een bommetje dropte, maar hij werd tot de orde geroepen door onze landgenoten Van Avermaet en Pauwels. 

Het leek wachten op een splinterbom van GVA, maar de 32-jarige Oost-Vlaming hield zijn schot op zak en dus pakte Magnus Cort Nielsen maar uit en diens indrukwekkende cartouche was meteen genoeg voor de overwinning. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties