Amerikaanse overheid neemt na Lance Armstrong nu ook Johan Bruyneel onder schot

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 16 reacties
Amerikaanse overheid neemt na Lance Armstrong nu ook Johan Bruyneel onder schot
Foto: © photonews

Volgens de Amerikaanse krant 'USA Today' zal Johan Bruyneel niet ontsnappen aan het vizier van de Amerikaanse overheid. Zo zou de voormalige ploegleider van US Postal moeten vrezen voor een zware financiële schadeclaim.

Het Amerikaanse departement van justitie oordeelt namelijk dat onze 53-jarige landgenoot een significant aandeel in het oplichten van US Postal. Bruyneel speelde een rol in het dopingverhaal binnen de ploeg en gaf zin renners aan waar ze in contact konden treden met artsen met het oog op niet-reglementaire praktijken. 

In concreto zou het gaan om een zogenaamd verstekvonnis. Daarbij kan de rechtbank een straf uitspreken, ook als Johan Bruyneel de strategie aanhoudt om zich niet te verdedigen.

Wat kunnen de gevolgen zijn? Als de voormalige profrenner, die Lance Armstrong naar zijn Toursuccessen stuwde, veroordeeld wordt, kan er in principe beslag gelegd worden op zijn eigendommen of bankrekeningen. Aangezien Bruyneel echter in Europa woont, is de kans klein dat het effectief zo'n vaart zal lopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties