Da's straf: UCI fluit eigen voorzitter terug na 'garanties' aan Giro-baas over Froome

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Da's straf: UCI fluit eigen voorzitter terug na 'garanties' aan Giro-baas over Froome
Foto: © photonews

Chris Froome mocht dus zogezegd op beide oren slapen. Eventuele Giro-winst zouden ze hem in een later stadium zeker niet afpakken, ongeacht een eventuele straf in de fameuze salbutamolzaak. Niet dus want de UCI kan blijkbaar maar moeilijk leven met dat gegeven. Hallo, UCI-voorzitter?

Het was baas van de Giro, Mauro Vegni die gisteren uitpakte met het opvallende en voor de Britse klimmer geruststellende statement: een eventuele schrapping van de naam Chris Froome op de erelijst zal er in de toekomst hoe dan ook niet komen. Dat had UCI-voorzitter David Lappartient namelijk duidelijk gesteld (lees er HIER meer over), er was overleg geweest over de netelige kwestie. 

En toen kwam er een opvallende tweet van de Internationale Wielerunie: "De UCI wil graag verduidelijken dat de voorzitter niet in de positie verkeert om te beslissen wanneer een eventuele schorsing voor het overtreden van de antidopingregels moet ingaan en of resultaten behaald voor het ingaan van de schorsing wel of niet overeind blijven." Klare taal, bij de UCI zit er duidelijk wat ruis op de interne lijn...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties