Niet alleen Froome weggeblazen door Dumoulin, zoveel tijd verloren de andere favorieten in openingstijdrit Giro

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Niet alleen Froome weggeblazen door Dumoulin, zoveel tijd verloren de andere favorieten in openingstijdrit Giro
Foto: © photonews

Meteen de puntjes op de i zetten, dat heeft Tom Dumoulin vandaag gedaan in de 101ste Ronde van Italië. Het multitalent van Team Sunweb smeerde Chris Froome al meteen 37 seconden aan, maar de Britse uitdager van Team Sky was niet de enige klimmer/klassementsman die in de klappen deelde.

We mogen gerust stellen dat van alle echte berggeiten Simon Yates de beste prestatie afleverde. De 25-jarige Brit van Mitchelton-SCOTT moest 'maar' 20 seconden prijsgeven op de ongenaakbare roze man Tom Dumoulin. 

Ook de kleine Italiaanse springveer Domenico Pozzovivo deed het meer dan behoorlijk. De thuisrijder van Bahrain Merida finishte uiteindelijk op 27 seconden. Nog opvallend: op plaats vijftien vinden we Tim Wellens terug, 32 seconden trager dan Dumoulin. Knappe prestatie toch wel voor de man die mikt op een ritzege. Eén telletje verderop: Thibaut Pinot, vorig jaar vierde in de eindstand. 

De Colombiaan Johan Esteban Chaves, niet meteen een chronospecialist, vinden we terug als 40ste op toch al 46 seconden. Fabio Aru, de (podium)hoop van de Italianen, moet al meteen 50 seconden goedmaken. Ook voor outsiders Miguel Ángel López en Louis Meintjes is het al meteen achtervolgen geblazen. Zij kregen een rekening van respectievelijk 56" en 1'08" gepresenteerd...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties