Onze favorieten voor de eerste 'maglia rosa' in Jeruzalem, mét de roze droom van één Belg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Onze favorieten voor de eerste 'maglia rosa' in Jeruzalem, mét de roze droom van één Belg
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De deelnemers aan de Giro d'Italia mogen zich meteen opmaken voor een driedaagse in Israël. En de inzet is meteen hoog, want de openingstijdrit bepaalt wie er zaterdag met het roze door Israël fietst.

Geen proloog in de 101e editie van de Ronde van Italië, wél een openingstijdrit van 9,7 kilometer. Deze proef tegen de klok is allesbehalve vlak. Het gaat constant op en neer in het westen van Jeruzalem. En dat is meteen spek naar de bek van Tom Dumoulin (Team Sunweb), die meteen de topfavoriet is om het roze te dragen. 

Maar er hebben nog heel wat renners hun zinnen gezet op deze tijdrit. Grote concurrent Chris Froome (Team Sky) kan natuurlijk ook een aardig stukje tijdrijden, terwijl ook de Australiër Rohan Dennis (BMC) geweldig hoge wattages kan ontwikkelen. 

Eén Belg droomt van het roze: Victor Campenaerts (Lotto Soudal). De Europese kampioen in deze discipline heeft huizenhoge (roze) ambities in deze Giro en wil dat meteen op de openingsdag waarmaken. Makkelijk wordt het echter niet voor de Antwerpenaar. 

Ook ex-wereldkampioenen Tony Martin en Vasil Kiryienka behoren natuurlijk tot de kanshebbers, terwijl ook Jos van Emden altijd een te duchten kandidaat is in dit soort kortere tijdritten. 

Revelatie van de Ronde

Heel wat kandidaten die van ons één ster konden krijgen. Maar onze redactie koos voor Mads Pedersen (knap tweede in de Ronde van Vlaanderen en een uitstekend tijdrijder), de Britse specialist Alex Dowsett en Tim Wellens. De Truienaar beschikt over een meer dan degelijke tijdrit en het glooiende parcours peelt ongetwijfeld in zijn voordeel. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor de openingstijdrit in Jeruzalem:

**** Tom Dumoulin
*** Chris Froome - Rohan Dennis
** Victor Campenaerts - Tony Martin - Jos van Emden
* Mads Pedersen - Alex Dowsett - Vasil Kiryienka - Tim Wellens 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties