Victor Campenaerts toch ontgoocheld ondanks knappe tijdrit: "Liever tweede dan twintigste, maar uiteindelijk telt enkel winnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 9 reacties
Victor Campenaerts toch ontgoocheld ondanks knappe tijdrit: "Liever tweede dan twintigste, maar uiteindelijk telt enkel winnen"
Foto: © photonews

Twee seconden, het verschil tussen een mooie ereplaats en die felbegeerde roze trui. Victor Campenaerts deed zoals hij had beloofd een gooi naar de magische leiderstrui, maar het mocht niet zijn. Tom Dumoulin was gewoon té sterk. Onze landgenoot was na afloop dan ook ontgoocheld.

"Het is toch balen. Nu eindig ik liever tweede of derde dan twintigste, maar uiteindelijk telt enkel winnen. Of ik het ergens laten liggen heb? Naar mijn gevoel in het tweede gedeelte, in de afdalingen. Al heb ik gehoord dat ik daar sneller reed dan Rohan Dennis. Ik denk niet dat ik in de bochten iets heb laten liggen", klinkt het bij Sporza.

Het parcours was misschien toch niet 100% ideaal voor de Europese kampioen tijdrijden: "Ik heb misschien liever een biljartvlakke tijdrit, maar ik denk dat dit parcours toch redelijk goed aansloot bij mijn kunnen." Op naar de volgende tijdrit in deze Giro, die biedt nog wel een mooie kans: "Een trui zal ik niet meer kunnen pakken in deze Giro, maar ik zou toch graag een zege in de WorldTour boeken", aldus de 26-jarige Belg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties