Waarom Tim Wellens toch bij Lotto bleef: "Ik had een paar superinteressante gesprekken met andere ploegen, maar..."

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Waarom Tim Wellens toch bij Lotto bleef: "Ik had een paar superinteressante gesprekken met andere ploegen, maar..."
Foto: © photonews

Over zijn toekomst hoeft Tim Wellens zich de eerstvolgende jaren geen zorgen te maken. De 26-jarige renner van Lotto Soudal verlengde zijn contract tot 2020, ook al was er meer dan genoeg interesse van andere teams. Waarom is hij bij de Belgische ploeg van Marc Sergeant gebleven?

"Ik had een paar superinteressante gesprekken met andere ploegen. Uiteindelijk moest ik kiezen tussen twee teams en het is dan toch Lotto geworden. Bij deze ploeg weet ik hoe het zit. Je kunt dan wel met andere teams praten en die beloofden mij ook mooie dingen, maar maken ze dat uiteindelijk ook waar?" 

Wellens koos voor zekerheid: "Ze beloven mij dat ze mij vooruitgang kunnen laten maken, maar misschien zet ik wel een stap terug in plaats van vooruit. Als ik elders had getekend, was het ook direct voor drie jaar geweest en ik ben bang voor avontuur. Ik kom niet graag in een nieuwe omgeving terecht. Bij Lotto weet ik tenminste hoe het zit. Ik ken hier iedereen en kan mijn moedertaal spreken, Nederlands en Frans", klinkt het in HLN.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties