Wat een droomstart! Dumoulin verovert prompt het roze, Froome krijgt al meteen flinke tik

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 17 reacties
Wat een droomstart! Dumoulin verovert prompt het roze, Froome krijgt al meteen flinke tik
Foto: © photonews

Dat noemen ze dan jouw status van topfavoriet wat extra glans geven. Tom Dumoulin zette vandaag meteen de openingstijdrit van de Giro naar zijn hand. De Nederlandse wereldkampioen tegen de klok vloerde in Jeruzalem Rohan Dennis en onze Victor Campenaerts. Chris Froome kwam er niet aan te pas.

De 27-jarige hardrijder uit Maastricht laat er geen greintje twijfel over bestaan: hij is opnieuw topkandidaat om binnen drie weken op het hoogste schavotje te staan. Chris Froome? Die bestond vandaag niet eens. Okay, de Brit van Sky kwam al ten val tijdens de verkenning en dat zal zijn vertrouwen geen boost gegeven hebben, maar meteen 37 seconden aan de broek? 

Het zegt ook wel iets over de prestatie van Dumoulin. De kopman van Team Sunweb legde de 9,7 kilometer af in 12 minuten en 2 seconden. Rohan Dennis voelde de bui al hangen op zijn hot seat, uiteindelijk strandde de Australische specialist van BMC op twee seconden. Victor Campenaerts, die droomde van het roze, deed het ook voortreffelijk. Derde op eveneens twee tellen, knap van de Lotto-Belg! 

Tom Dumoulin mag, tot zijn grote tevredenheid, de allereerste roze trui aantrekken. Morgen staat er opnieuw een etappe op Israëlische bodem op het menu, de eerste rit in lijn voert het peloton van Haifa naar Tel Aviv over 167 - vlakke - kilometers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties