Onfortuinlijke Lotto Soudal-Belg na openingstijdrit Giro: "Het bleef gewoon donker, ik kreeg mijn ogen niet open"

Redactie
| 5 reacties
Onfortuinlijke Lotto Soudal-Belg na openingstijdrit Giro: "Het bleef gewoon donker, ik kreeg mijn ogen niet open"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Sander Armée was de Giro-start er eentje in mineur. Daags voor de start van de 101e editie werd Armée gestoken door een wesp. De Herentenaar kon er nauwelijks door zien in zijn proef tegen de klok.

Armée finishte als 161e, maar gemakkelijk was het zeker niet. De Lotto Soudal-renner legt uit wat er gebeurde. "Ineens vloog er een beest tussen mijn bril en mijn helm", klinkt het in HLN. "Een wesp, denk ik. Ze raakte niet weg en net toen ik ze weg wilde slaan, voelde ik een steek. Ik was te laat. Ik voelde aan de wonde en ik trok er een angel uit."

"Een halfuur later had ik een bobbeltje op mijn voorhoofd. Ik dacht, dat valt wel mee. Maar ’s avonds zat mijn rechteroog al helemaal dicht. We hebben er wat ijs op gelegd, wat zalf erop gesmeerd. Ik dacht, vrijdag is het beter. Maar toen ik vrijdagmorgen wakker werd en mijn ogen wilde open doen, bleef het gewoon donker. Ik kreeg ze gewoon niet open."

"Meestal heb ik niet veel stress voor een tijdrit. Nu was dat wel zo"

Vrijdag werd al het nodige gedaan om Armée klaar te krijgen voor de start. "Ik ben vrijdag de hele voormiddag in het hotel gebleven. We hebben ijs gelegd, mijn ogen zijn gemasseerd om het vocht een beetje te laten wegvloeien. En ik ben startklaar geraakt. Meestal heb ik niet veel stress voor een tijdrit. Nu was dat wel zo."

"Het is toch niet leuk om op deze manier de Giro te starten. Ik was ook wel ongerust. Ik wist niet of ik voldoende zou zien. Als ik de bochten niet op de juiste manier zou aansnijden, zou ik veel tijd verliezen. Maar dat viel dus mee. En op de rechte stukken kon ik wel hard duwen. Een opluchting is het. Ik ben naar hier gekomen om de Giro uit te rijden. Dan moet je op zijn minst ook wel de start halen, hé", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties